De gevolgen van NAH kunnen heel verschillend zijn, maar het lichamelijk, cognitief en emotioneel functioneren van een ‘NAH-getroffene’ wordt vaak in meer of mindere mate chronisch aangetast. Gevolgen kunnen zijn: stoornissen in de planning en uitvoering van doelgerichte activiteiten, aandacht- en concentratiestoornissen, geheugenstoornissen, communicatieproblemen, motorische problemen en vermoeidheid.
Neurorevalidatie
Samen Beter Thuis
Samen Beter Thuis stimuleert andere zorgprofessionals niet langer “te zorgen voor, maar ervoor te zorgen dat”.
Hulpmiddelen
Beter Thuis kan deskundig advies en instructie geven bij de aanschaf en het gebruik van hulpmiddelen.
Beter Thuis met dementie
Veel ouderen met dementie bewegen te weinig. Wij stimuleren en denken mee hoe u samen veilig kunt blijven bewegen.
Over deze specialisatie
De problemen van de cliënt hangen vaak samen en beïnvloeden elkaar wat een integrale aanpak vereist. Wij werken met een paramedisch team: fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtiste en logopedist en zonodig orthopedisch instrumentmaker nauw samen aan de zorg voor de cliënt met NAH. Dit zorgt ervoor dat de diagnostiek, behandeling, hulpverlening en participatie beter worden gestroomlijnd. Cliënten hoeven hun verhaal niet opnieuw uit te leggen, en er zijn korte lijnen. Er is specifieke kennis en ervaring om deze behandelingen te kunnen geven en we participeren in netwerken rond CVA en NAH. In deze folder leest u meer over ons samenwerkingsverband in Ravenstein.
Over deze specialisatie
Neurorevalidatie helpt bij het verbeteren van motorische functies, coördinatie en evenwicht, wat essentieel is voor het herwinnen van zelfstandigheid na neurologisch letsel.
De frequentie hangt af van de ernst van de aandoening, maar vaak zijn regelmatige behandelingen nodig om blijvende verbeteringen te realiseren.
Ja, afhankelijk van de situatie kan de behandeling ook thuis worden aangeboden, zodat herstel in de vertrouwde omgeving plaatsvindt.