Geriatriefysiotherapie is gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Dit kan o.a. door middel van oefentherapie, advies of de inzet van hulpmiddelen. De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers.
Oncologiefysiotherapie
Oncologiefysiotherapie wordt ingezet tijdens de curatieve, palliatieve en terminale fase. Wij werken samen met andere betrokken hulpverleners om zo de meest effectieve zorg te kunnen bieden. De behandeling vindt plaats op de praktijk of aan huis.
Oedeemtherapie
Oedeemtherapie of manuele lymfedrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Daarnaast houdt de oedeemfysiotherapeut zich bezig met littekenbehandeling, lymfetaping en oefentherapie.
Ziekte van Parkinson
Parkinson is een ziekte die ontstaat in de hersenen, de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen Parkinson. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan aan de vloer en geen initiatief meer tonen. De behandeling en begeleiding bij Parkinson vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Daarbij moet telkens opnieuw gekeken worden naar de behoeften en de wensen van degene met Parkinson en hun naasten. Een team van zorgverleners is daarom – elk vanuit hun eigen specialisme – betrokken bij de zorg. (bron: www.parkinsonnet.nl)
Multiple Sclerose (MS)
Multiple Sclerose (MS) is een chronische ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Dit centrale zenuwstelsel kan bij MS bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag (myeline) rondom de zenuwen is aangetast. Dit kan diverse uitvalverschijnselen geven: van krachtverlies, blindheid en extreme moeheid tot geheugenproblemen. Er zijn verschillende oorzaken van MS. Bovendien bestaan er verschillende vormen van MS, die allemaal een ander verloop kennen.
COPD
COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische en progressieve longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Veelvoorkomende klachten bij COPD zijn: chronisch hoesten, kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, verminderde inspanningsmogelijkheden, toenemende moeite met dagelijkse handelingen zoals wandelden op het tempo van leeftijdsgenoten, traplopen, huishoudelijke taken of het uitvoeren van hobby of werk. Ongezonde leefgewoontes zoals roken, ongezonde voeding en te weinig beweging hebben invloed op zowel het ontstaan als het verloop van COPD.
Neurorevalidatie
Door het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), door bijvoorbeeld een beroerte (CVA) of een hersentumor, kunnen mensen last blijven houden van de gevolgen. Ook na een revalidatie-periode in een instelling blijkt dat therapie thuis zeer zinvol kan zijn.
COVID-19 nazorg
De aandoening Post-COVID is de verzamelnaam voor restklachten die een deel van de patiënten heeft na het doorlopen van een corona infectie, COVID-19. Zij hebben meestal één of meerdere van restklachten. De meest voorkomende restklachten zijn o.a. vermoeidheid, benauwdheid, spierzwakte, gewrichtsklachten, reukverlies, vergeetachtigheid en concentratieproblemen.
Valpreventie
Bent u banger geworden om te vallen? Valpreventie kan u helpen om uw zelfvertrouwen weer terug te krijgen.
Draaiduizeligheid (BPPD)
BPPD is een veelvoorkomende vorm van duizeligheidsklachten die met name bij ouderen meer voorkomt. Mocht er sprake zijn van BPPD dan zijn deze klachten goed te behandelen doormiddel van fysiotherapie.
Algemene fysiotherapie
Bij Beter Thuis in Oss staan wij voor u klaar om te helpen bij lichamelijke klachten en blessures. Fysiotherapie kan een groot verschil maken bij het verlichten van pijn, het herstellen van blessures en het verbeteren van uw mobiliteit.